Благодійний марафон у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триває. Студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій збирають іграшки для вихованців дитячого будинку. Про це йдеться у сюжеті «Суспільне:Черкаси».

Подарунки передадуть дітям напередодні дня Святого Миколая, розповіла «Суспільному:Черкаси» голова студентської ради навчально-наукового інституту Мирослава Хоменко. Іграшки посортували за віковими групами.

«Деякі групи в мене питали на яку суму, скільки іграшок потрібно. Вони обговорювали це все зі старостою, скидалися грошима. Наприклад, купували великі пазли», – розповіла Мирослава Хоменко.

Будь-яка іграшка не підійде, зауважила заступник директора з виховної роботи Тетяна Сівцова. До «миколайчиків» є певні вимоги:

«Іграшки мають бути обов’язково новими, тому що зараз така ситуація, що будь-яка річ може бути небезпечною. Також вони не повинні бути м’якими, бо м'які іграшки важко піддаються обробці».

І головне, додала — щоб річ була подарована з любов’ю, а не «відірваною від серця».

Доброчинний марафон до дня Святого Миколая організовують у Черкаському національному університеті сьомий рік поспіль, зазначила директорка навчально-наукового інституту української філології Оксана Іванченко.

«Кожен із науково-навчальних інститутів або факультетів, а у нас десять таких, вирішив провести свій марафон у межах загального. Наш ННІ обрав заклад, яким ми опікуємося вже тривалий час — це дитячий будинок», — розповіла вона.

У дитячому будинку на подарунки вже чекає малеча, зауважила заступник директора з виховної роботи закладу Олена Гавриленко:

«Діти дуже радіють подарункам, які приносять студенти. Особливо іграшкам і книжкам».

Пані Олена додала — студентів від Миколая в дитячому будинку чекають 17 грудня, у переддень свята.

Детальніше у відеосюжеті: