Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького постійно працює на Перемогу, допомагає Збройним силам України. Правилом вже стало підтримувати своїх — студентів, викладачів, працівників, які воюють.

 Оголошений у січні 2023 року великий збір і ярмарок, проведений у його межах, дав змогу допомогти бійцям закрити нагальні потреби.

10 тисяч гривень було передано для придбання автомобіля другокурснику ННІ економіки і права Руслану Матвєєву. Він із перших днів повномасштабного вторгнення доставляє гуманітарні вантажі в «гарячі точки» та в деокуповані населені пункти України. Нещодавно Руслан придбав для своїх поїздок авто і зможе возити допомогу ще більш оперативно.

 

 

19 тисяч гривень було передано викладачці ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Олесі Кравчук. ЇЇ чоловіку, який служить у ЗСУ, терміново було потрібно придбати шолом і навушники. Зібраних на благодійному ярмарку коштів вистачило ще й на плитоноску.

«Від щирого серця хочеться подякувати за допомогу ректору ЧНУ ім. Б. Хмельницького О. В. Черевку та всьому колективу університету за гроші, зібрані ними для придбання шолома та плитоноски! Це потужна допомога і підтримка для мене! Вдячний Богові за вас, що відкрили свої добрі серця в цей скрутний час.

Радію за таких людей та щиро дякую!!! Українці неймовірна нація. У свою чергу стараюсь багато встигнути та зробити вклад у Велику Перемогу!!!» — написав Роман на своїй сторінці у Фейсбуку.

Генератор отримали від Черкаського національного університету військовослужбовці Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького, де служить випускник ЧНУ Олександр Панін. Бійці щиро подякували університету та Денису Ковачичу, який надав генератор у межах благодійного збору.

Ще 80 тисяч гривень, зібраних на ярмарку, було передано Олександру Паніну на придбання приладу нічного бачення для його підрозділу. 

Щиру вдячність рідному університету з передової надіслав випускник Тимофій Легоняк. ЧНУ передав йому 80 тисяч на придбання дрона. Боєць обіцяє згодом прислати відеозвіт «пташки» в дії.

Університетська спільнота низько вклоняється всім захисникам України і підтримуватиме їх, аби вони повернулися додому живими і з Перемогою. Збір для потреб ЗСУ в університеті продовжується, доки останній окупант не залишить наших територій. 

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького