Зважаючи на тривалу збройну агресію російської федерації та дію правового режиму воєнного стану на всій території України, в умовах продовження бойових дій та загрози ракетно-бомбових ударів, руйнувань (пошкоджень) інфраструктури пріоритетом для всіх освітян є забезпечення максимально можливої безпеки кожного учасника освітнього процесу.

Саме збереження життя і здоров’я університетської спільноти  стало першочерговим завданням для колективу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Таке завдання ставить перед освітянами і Міністерство освіти і науки України.

З огляду на це, у ЧНУ було облаштовано укриття, приведено наявні евакуаційні шляхи у відповідність до норм законодавства, встановлено таблички біля входу до захисних та інших споруд, призначених для укриття, проведено інструктажі та роз’яснювальну роботу, тренування.

Важлива для збереження життя інформація поширюється через максимальну кількість ресурсів: інтернет-ресурси (сайти, соціальні мережі), шляхом загальноуніверситетського оповіщення тощо.

Задля висвітлення безпекової інформації та алгоритму дiй на випадок ракетної небезпеки, загрози виникнення терористичного акту було розроблено і надруковано «Правила безпеки у воєнний час».

Хоч Черкаси нині є відносно безпечним містом, знання базових правил безпеки у воєнний час і дотримання їх є критично необхідним.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького