Серію майстеркласів для аспірантів Черкаського національного університету провела кандидат психологічних наук, представник психологічної служби ЧНУ Юлія Сіденко.

Майстеркласи були об’єднані спільною темою «Секрети самоорганізації під час навчання в аспірантурі». Заняття проводилися в мінігрупах та були спрямовані на подолання сучасних актуальних викликів освітньо-наукового процесу: психологічні особливості мотивації; секрети формулювання реалістичних цілей; способи подолання кризових станів та тривоги; важливість опанування інструментів тайм-менеджменту та релаксації.

Аспіранти мали змогу не лише розширити власну теоретичну обізнаність із питань мотивації, цілепокладання, ресурсних станів, стратегій подолання тривоги, а й поспілкуватись із психологом на актуальні для них питання. Здобувачі третього рівня поділилися своїми переживаннями, надіями тощо стосовно навчання та роботи над підготовкою дисертаційної праці.

«Упорядкованість, гармонійність особистого життя здобувача впливає на написання наукової роботи. Наявність внутрішньоособистісного конфлікту відбивається на якості фахових статей аспіранта, його співпраці з науковим керівником/колегами, участі в наукових заходах, — зазначає Юлія Сіденко, — такі психологічні заняття сприяють підвищенню мотивації, упевненості в наукових досягненнях, здатності мобілізуватися в стресових ситуаціях та підготувати якісну наукову роботу».

Науковий відділ ЧНУ