Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького у співпраці з Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Департаментом охорони здоров'я та медичних послуг Черкаської міської ради КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» було проведено науково-практичний семінар на тему: «Медико-психолого-педагогічні аспекти збереження здоров’я дітей дошкільного та молодшого шкільного віку». Семінар відбувся на базі дошкільного навчального закладу /ясла-садок/ №50 Черкаської міської ради.

У роботі семінару взяли активну участь студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва спеціальності «Дошкільна освіта» в межах вивчення та поглиблення знань із навчальної дисципліни «Педіатрія», яку викладає кандидат медичних наук, доцент Надія Сисоєнко.

Семінар проведено під керівництвом проректора з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності ЧНУ, доктора історичних наук, професора Сергія Корновенка та директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергія Воронова.

В організації заходу взяли участь: завідувачка сектору дошкільної освіти Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Любов Доценко, заступник директора з медичної частини Черкаської дитячої міської лікарні, педіатр-неонатолог вищої категорії Людмила Авраменко, кандидат медичних наук, доцент кафедри фундаментальної медицини Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Надія Сисоєнко, завідувачка дитячого дошкільного навчального закладу /ясла-садок/ №50 Черкаської міської ради Любов Кульбашна, вихователь-методист дошкільного навчального закладу /ясла-садок/ №50 Черкаської міської ради Ніна Валовенко та психолог дошкільного навчального закладу /ясла-садок/ №50 Черкаської міської ради Яна Малнацька.

На семінарі обговорили теоретичні аспекти виконання комплексу заходів у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, направлених на реалізацію державної політики збереження та зміцнення здоров’я дітей України. У програмі семінару з доповідями виступили Любов Кульбашна, Людмила Авраменко, Надія Сисоєнко, Ніна Валовенко, Яна Малнацька,  а також студенти Черкаського національного.

Практичною частиною семінару було визначення ступеня «шкільної зрілості» дітей 5-6-річного віку за медичними та психофізіологічними критеріями, що дозволило розробити конкретні рекомендації для вдосконалення фізичного та нервово-психічного розвитку кожної дитини.

Кафедра фундаментальної медицини ЧНУ