Студенти І та ІІ курсів ННІ історії і філософії 4 липня завершили археологічну експедицію в с. Івківці Чигиринського району Черкаської області.

Цього року юні археологи досліджували ранньослов'янський могильник, який становить значну наукову цінність. Організаторами та керівниками експедиції є співробітники Інституту археології Національної академії наук України — Юрій Башкатов та Тетяна Бітковська, а також завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолій Морозов. Він розповів: 

— Цьогоріч студентам вдалося долучитися до справжнього відкриття, розкопати пізньозарубинецький могильник. До цього часу археологи вважали, що так далеко на південь носії цієї культури не заходили.

На практиці студенти отримали необхідні для подальшого професійного становлення навички проведення археологічних польових досліджень: з методики розкопок, ведення польової документації та камеральної обробки матеріалів.

Не менш цікавим досвідом є організація табірного життя археолога. Незабутнім обіцяє було й дозвілля практикантів, які вже в перший вихідний відвідали "Зерноленд".

ННІ історії і філософії