Не зважаючи на російську агресію проти України, викладачі-історики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького беруть активну участь у науковій роботі. Зокрема, долучаються до активної співпраці з науковими виданнями, престиж яких засвідчує Міністерство освіти і науки України.

Так, наказом МОН України від 10.10.2022 №894 відомому журналу «Краєзнавство» присвоєно категорію «Б» з історичних спеціальностей. Заступником головного редактора видання є професорка кафедри історії України, директорка «Музею історії університету» Лариса Синявська.

Журнал «Краєзнавство» засновано у квітні 1927 року, а вже у 1930 році часопис було репресовано. Свою діяльність журнал відновив у 1993 році з ініціативи Національної спілки краєзнавців України.

— Рішення Міністерства про надання відповідної категорії «Краєзнавству» є результатом багаторічної співпраці кафедри історії України ЧНУ з Інститутом історії України НАН України. Ця нова сходинка для журналу, який має багаторічну історію, стане сприятливим підґрунтям для долучення до наукової та краєзнавчої проблематики молодих науковців, — зазначила Лариса Синявська.

 

Кафедра історії України