Абітурієнти з усієї Черкащини та сусідніх областей приїздять до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, аби подати оригінали документів та підтвердити своє бажання здобути освітній ступінь «бакалавр».

Нагадаємо, що розподіл бюджетних місць відбувся вчора, 1 серпня 2018 року, згідно з алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. З повним списком рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання можна ознайомитися за посиланням

— Цього року вступна кампанія Черкаського національного проходить на високому рівні. Ми отримали більше місць державного замовлення на освітній ступень «бакалавр», ніж минулого року. Це свідчить, що наші вступники мають високі конкурсні бали. завдяки цьому ми увійшли в ТОП-50 кращих університетів України за вподобаннями абітурієнтів, — зазначив перший проектор Черкаського національного, заступник голови приймальної комісії Василь Мойсієнко.

За словами Василя Миколайовича, найбільше вступники обирають якраз ті спеціальності, які потрібні українській державі: педагогічні, інженерні та юридичні. Серед наших вступників чимало тих, хто має високий конкурсний бал — від 190 до 200 балів включно. Раніше такі абітурієнти обирали б столичні заклади вищої освіти. Варто також зазначити, що розширилися географічні показники подання заяв.

Аби не втратити можливість та першою подати оригінали документів до ЧНУ, приїхала Ярослава з села Лебедин Черкаської області. Дівчина вступає на спеціальність «Дошкільна освіта» до навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва.

— Дуже хотіла вступити до Черкаського національного та здобути тут вищу освіту. Переконана, що добре опаную навчальну програму та стану кваліфікованим фахівцем, — зазначає дівчина.

Щоб здійснити мрію дитинства — стати журналістом, до університету приїхала Ангеліна Лисак із Городища. Мама майбутньої студентки Людмила Володимирівна розповідає, що донька мріяла про це з дитинства:
— Донька готувалася, аби вступити на журналістську спеціальність. Цілеспрямованість та наполегливість дозволили їй пройти на навчання за держзамовленням. Тішить і той факт, що Ангеліна тепер буде навчатися в закладі, який свого часу закінчувала я.

За словами дівчини, навчання на журналіста стане першим кроком для досягнення цілей.

— Я переконана, що зможу вивчати особливості професії та проходити практику у відомих засобах масової інформації, — каже Ангеліна.

Оригінали документів до навчально-наукового інституту фізичного виховання, спорту та здоров'я привезла Діана Могілей. Дівчина має високі результати в спорті, але переконана, що навчання в Черкаському національному дасть нові можливості для самовдосконалення. Також майбутня студентка розповіла, що свого часу її дідусь Микола Куницький теж навчався в цьому інституті.

— Спочатку я займалася армреслінгом, була багаторазовою чемпіонкою міста та області. Згодом почала професійно займатися пауерліфтингом. Брала участь у чемпіонатах України, стала чотрирьохкратною чемпіонкою країни та майстром спорту міжнародного класу. Вступаю до Черкаського національного, адже мені подобається професійний підхід викладачів до навчання, їхня компетентність та ставлення до студентів, — зазначає дівчина.

Черкаський національний вітає своїх вступників та нагадує, що тепер їм слід виконати вимоги до зарахування і подати оригінали документів до 18-ї години 6 серпня. Саме зарахування за державним або регіональним замовленням проводиться до 12-ї години 7 серпня.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького