Врученням почесних відзнак та нагород розпочалося чергове онлайн-засідання вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Почесні грамоти Черкаської облдержадміністрації отримали Геннадій Волошкевич, доцент кафедри державно-правових дисциплін; Ірина Куліш, завідувачка, доцентка кафедри іноземних мов; Олена Куліш, доцентка кафедри психології; Валентина Мінаєва, доцентка кафедри хімії та наноматеріалознавства.    

Ректор Олександр Черевко також вручив свідоцтво лауреата щорічної обласної премії імені О. А. Захаренка Галині Гаврилюк, проректорці з освітньо-виховної та іміджевої діяльності. Диплом докторки економічних наук отримала Наталія Андрусяк, учений секретар університету.

Голова вченої ради привітав колег із високими нагородами та додав, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України Грамотою Міністерства освіти і науки України нагороджено Тетяну Нінову, доцентку кафедри початкової освіти. Подякою МОНУ відзначено Миколу Босовського, доцента кафедри математики та методики навчання математики; Геннадія Волошкевича, доцента кафедри державно-правових дисциплін; Світлану Гальченко, доцентку кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин; Ірину Куліш, завідувачку кафедри іноземних мов; Олену Куліш, доцентку кафедри психології; Валентину Мінаєву, доцентку кафедри хімії та наноматеріалознавства.

Під час засідання було затверджено Правила прийому до університету в 2021 році. Доповідали з цього питання перший проректор Василь Мойсієнко та заступник відповідального секретаря приймальної комісії Олександр Сокуренко.

Про стан наукової діяльності у 2020 році та основні завдання на 2021 рік доповів проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко.

Питання про присвоєння вчених звань оголосила учений секретар Наталія Андрусяк. Вона охарактеризувала осіб, представлених для присвоєння

вченого звання доцента та професора. Для прийняття рішення було проведено таємне голосування.

Крім того, вчена рада затвердила звіти за фундаментальними і прикладними науковими дослідженнями, які проводилися в 2018-2020 роках і продовжуватимуться в майбутньому році. Було рекомендовано до виконання в 2021 році нових наукових проєктів. Члени вченої ради своїм рішенням внесли зміни до низки положень, що регулюють діяльність університету, та затвердили нові; розглянули кадрові питання; рекомендували до друку наукові та навчально-методичні праці, затвердили теми дисертаційних робіт та вирішили багато інших питань.

Була запропонована до розгляду та затверджена авторська програма підвищення кваліфікації голів, депутатів рад територіальних громад, посадових осіб місцевого самоврядування. За словами ректора, це надзвичайно важливий проєкт, що реалізується у співпраці з Черкаською облдержадміністрацією.

Значну увагу було приділено організації дистанційного навчання. Університет робить усе можливе, щоб ця форма освіти, продиктована карантинними вимогами, була якісною і доступною всім студентам, — наголосив Олександр Черевко. Для цього ректор ставив питання перед обласною владою щодо необхідності інтернетизації населених пунктів Черкащини.

На часі реформування навчально-методичного відділу ЧНУ і створення Навчально-наукового центру цифрового розвитку та якості освіти. Рішення про це також було ухвалене вченою радою.

Спільнота Черкаського національного віддала данину пам’яті народному художнику України, завідувачу кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ Івану Фізеру. Було прийнято рішення ініціювати присвоєння одній із вулиць міста його ім’я. Буде запропоновано Черкаській обласній раді та облдержадміністрації запровадити мистецьку премію ім. І. В. Фізера, а Національній спілці художників України — встановити на фасаді приміщення творчої майстерні Івана Васильовича меморіальну дошку.

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького