9 листопада об 11:00 за київським часом Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького напише радіодиктант національної єдності.

Онлайн і офлайн, в аудиторіях або вдома, в Україні чи за кордоном. Як і в попередні роки, запрошуємо доєднатися до українства всього світу.

— 22 роки поспіль 9 листопада  українці пишуть  радіодиктант  національної єдності. Акцію у 2000 році започаткувало  Українське радіо  задля єднання навколо української мови.

Колектив Черкаського національного університету  у повному складі писатиме диктант удев'яте. Хоч навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій ініціативу Українського радіо підтримував із перших днів.

Цьогоріч до радіодиктанту  може долучитися кожен, із будь-якої точки земної кулі, бо це передусім акція єднання й індентифікації українців у всьому світі. Авторкою тексту  радіодиктанту національної єдності є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України — Ада Миколаївна Роговцева.

Тож ідентифікуймося 9 листопада: словом, жовто-блакитною стрічкою, українським прапором, вишиванкою! — закликає проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького