У п’ятому випуску відеопроєкту «Археологи-професіонали про наукові проблеми та роботу зі студентами ЧНУ» студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії представили результати спілкування з директором Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини Михайлом Сиволапом.

Вчений-археолог не лише розповів про археологічний потенціал та особливості археології Черкащини, а й провів хронологічно-територіальний екскурс найвизначнішими та найцікавішими археологічними пам’ятками краю. Михайло Сиволап також повідомив про останні археологічні знахідки в Черкаській області і пояснив специфіку формування не тільки археологічних, а й палеонтологічних, етнографічних, нумізматичних, боністичних фондів та експозицій очолюваного ним музею.

Мета музею та його директора — цілісне відбиття історії Черкащини крізь призму речових джерел.

Торкнувся дослідник й одвічних проблем української археології та музейної справи, наголосивши на необхідності збереження та вивчення неповторної археологічної спадщини краю, її популяризації, адже археолог стикається із труднощами не лише в полі та фондах музею, а й серед громадськості та у владних кабінетах. Наостанок Михайло Павлович поділився своїми планами на майбутнє, продемонстрував процес реставрації археологічних знахідок та провів екскурсію колосальними фондами Черкаського археологічного музею, що лише чекають на опрацювання та експозиційну площу.

Запрошуємо переглянути повне відеоінтерв’ю з Михайлом Сиволапом: 

Інтерв’ю провели студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії – розмову вів Василь Лук’яниця, відеозапис інтерв’ю – Даніїл Сімейко, Єлізавета Люта