Дрезденський Tехнічний Університет рішуче засуджує напад росії на Україну і заявляє про свою непохитну солідарність з громадянами України.
Ми турбуємося про їхнє здоров’я та життя. Наші думки та молитви зараз із багатьма науковцями і студентами, з якими ми протягом багатьох років тісно співпрацювали та мали програми обміну.
Вони сьогодні потерпають через війну.
Ми докладемо всіх зусиль, щоб наші українські студенти та науковці могли продовжити навчання та наукові дослідження в Дрездені. Наш контактний пункт WE-CARE та Міжнародний офіс (International Office) готові запропонувати їм підтримку, консультувати щодо візових питань, а також надавати будь-яку допомогу, яка може їм знадобитися у зв’язку з навчанням.
Крім того, Дрезденський Технічний Університет є активним членом мережі Scholars at Risk, завдяки чому науковці, які зіткнулись з серйозною загрозою для свого життя, свободи та добробуту, можуть залишитися в нашому університеті. Окрім аспірантів та наукових співробітників з України, наша спілка студентів налічує 140 студентів громадян України. Дрезденський Технічний Університет співпрацює з багатьма українськими університетами та науково-дослідними установами в рамках програм обміну Erasmus та дослідницьких проектів ЄС. Дрезденський технічний університет припиняє академічні відносини з Росією.
Дрезденський технічний університет підтримує рекомендації Альянсу наукових організацій Німеччини та Німецької служби академічних обмінів (DAAD) і негайно призупиняє академічні відносини з державними установами в Росії до подальшого повідомлення.
Ми припинили всі фінансовані DAAD проекти з партнерськими установами в Росії та Білорусі і не запускатимемо нові проекти. Проте всі стипендії, які вже були надані російським студентам та науковцям, залишатимуться в силі. 
З тестом листа намецькою, українською та російською мовами можна ознайомитися за посиланням.