Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, ветеран АТО Сергій Прядка з "Ігор Нескорених", які відбулись у Гаазі в Нідерландах, привіз "золото".

Що надихало спортсмена, а також які емоції пережив — поділився із Суспільним

Українську збірну, зі слів Сергія Прядки, в Гаазі зустріли емоційно:

"Зустріли дуже добре, до сліз. Всі підходили до нашої збірної зі сльозами на очах, оскільки усі підтримують Україну. Навіть корейці кричали «Слава Україні!». Ми приємно здивувались".

За словами Сергія, українські спортсмени на змагання приїхали практично без підготовки: через війну тренування були ускладненими:

"У деяких хлопців тренування взагалі припинились: хто на передову поїхав, хто пішов у тероборону. Також мали бути збори команди перед змаганнями у Києві, та з початком повномасштабного вторгнення, їх скасували. У мене з тренуваннями склалось краще: перший тиждень вторгнення переживав з хлопців, багато знайомих загинули на війні. Та потім почав тренуватись, щоб набрати форму", — розповів спортсмен.

Фото Invictus Games: Team Ukraine з фейсбука

18-го квітня Сергій Прядка здобув "золоту" медаль зі штовхання ядра. Розповів, що свою перемогу присвятив загиблим:

"Свою перемогу присвятив усім побратимам та посестрам, які загинули. Перед змаганням з метання ядра я дізнався, що на війні загинув мій друг. Вночі перед змаганням лежав і думав про нього. Напевно і він, і друзі, які загинули, і допомогли з перемогою".

За його словами, на змаганнях вдалося встановити новий рекорд:

"Коли тренувався, мій результат завжди був сім метрів, а на змаганнях показав результат 8,33 метра. Тобто на понад метр покращив свій показник. Однак, під час цього змагання травмував плече, надірвав м'яз, бо ж виклався на максимум. Підтримало мене і відео, яке записав Василь Вірастюк. Він нас тренував і це мотивувало показати максимальний результат.

Думаю, що були б ще медалі, та на змаганні з веслування погано себе почував — почав втрачати свідомість. Міг би взяти призове місце, показував гарний результат на першій хвилині, але під кінець стало зле і спустився на сьоме місце", — розповів Сергій Прядка.

Повну версію інтерв’ю читайте на сайті Суспільного.

Джерело: сайт Суспільного мовлення України

Фото Invictus Games: Team Ukraine з фейсбука