Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зустрівся з першокурсниками, які найбільше постраждали від російсько-української війни.

Більшість із цих молодих людей стали вимушено переміщеними особами, хтось осиротів. Щоб ці студенти якнайшвидше адаптувалися, їх познайомили з представниками адміністрації університету — першим проректором Василем Мойсієнком, проректоркою з освітньо-виховної та іміджевої роботи Галиною Гаврилюк, керівниками структурних підрозділів, які активно взаємодіють зі студентами в питаннях навчання, міжнародної, творчої діяльності і дозвілля, проживання у гуртожитках.

Помічними для студентів будуть і набори канцтоварів, наданих благодійним фондом «Надія для України». Серед його співзасновників — відомі баскетболісти Олексій Лень та наш земляк Святослав Михайлюк.

— Традиційні зустрічі з першокурсниками, які обрали для навчання ЧНУ, стартували. Поспілкувався з тими, хто приїхав на навчання із зони бойових дій, та з тими, чиї батьки загинули на російсько-українській війні. Їм першим серед всіх першокурсників розповів про університет, представив свою команду. Обговорили й технічні питання — про систему управління в університеті, участь у ній органів студентського самоврядування, про форму навчання і проживання у гуртожитках. Подякував студентам і їхнім рідним за правильний вибір, який гарантує успіх у майбутньому.

Для ЧНУ студенти — на першому плані, вони є повноправними членами майже семитисячної спільноти університету. Черкаський національний — дієздатний колектив, тут здобувають якісну освіту, допомагають ЗСУ і вірять у перемогу. Це головне, що я сказав першокурсникам.

Вдячний благодійному фонду «Надія для України» та його учасникам, відомим українським баскетболістам Святославу Михайлюку й Олексію Леню, за набори канцтоварів, необхідних для навчання першокурсників, — розповів ректор Черкаського національного Олександр Черевко.

На ознайомчій зустрічі студентам розповіли, що в ЧНУ їх не залишать без уваги і підтримки. Більше інформації вони отримають від своїх директорів і деканів на зборах першокурсників, які пройдуть з 9 по 15 вересня.

 

Детальніше про це дивіться в сюжеті ТРК Ільдана:

 

 

Пресслужба  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького