1 червня — Міжнародний день захисту дітей. В Україні цю дату започаткували як святкову в 1998 році, хоча вперше її відзначили в 1950 році більше 50 країн світу.

У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ — прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені кольорові фігурки. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений у центрі, — це символ нашого загального дому. 

Нині у зв'язку з бойовими діями в Україні постають нові виклики у сфері захисту дітей. 1 червня 2022 року — не просто свято для малечі. Це нагадування людству про необхідність захищати дітей і право на дитинство.
Ми є "країна, в якій так багато дітей знають, як варто жити й за що помирати", в якій 243 дітей "проросло в небо". І сьогодні той день, коли зболені материнські очі, злякані й змучені очі українських дітей звернені до всього світу: зупиніть війну! 

Черкаський національний університет має давні педагогічні традиції. Викладачі вкладають душу у підготовку фахівців, які виховують і навчають маленьких українців. Однак сьогодні наші випускники змушені дбати не про гармонійний дитячий розвиток, а про реабілітацію тих, хто втратив домівку, осиротів, хто не має змоги нормально жити і навчатися. У цивілізованому світі так не має бути. Діти не повинні жити у світі, де панує жорстокість, біль та насильство!

Попри все ми віримо в перемогу! Ми прагнемо миру! Ми мріємо, щоб у кожного малюка була міцна сім'я і безтурботне дитинство.

Саме тому ми зобов’язані перемогти! Слава Україні!

ВІДЕО ВІД ВОКАЛЬНОЇ СТУДІЇ «VOICES»:

 

 

 

 

Ректор Олександр Черевко