Дорога університетська громадо, шановні черкащани! У травні Україна разом зі світовою спільнотою відзначає День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вже 76 років ми згадуємо про найбільший збройний конфлікт в історії. Він залишив незгладимий слід у пам’яті людства, а в Україні не оминув жодної родини. Понад вісім мільйонів українців загинули чи були закатовані.

Понад сім мільйонів — у складі Антигітлерівської коаліції протидіяли нацизму як на рідній землі, так і на різних континентах планети.

Український народ пережив окупацію і жахливу розруху, але завдяки незламному духу вистояв, відродив свій край із попелу.

Тож вклонімося доземно всім воїнам-визволителям. Не забуваймо й невинних жертв нацизму. Подякуймо також тим, хто самовіддано трудився в тяжкі повоєнні роки.

У ці дні згадаймо й тих, хто сьогодні стоїть на сторожі рідної землі, нашого з вами спокою. Побажаймо їм у доброму здоров’ї повернутися додому.

А всім нам разом — перемоги й миру на рідній землі, благополуччя й затишку в кожен дім, єдності в думках, прагненнях і діях!

Слава Україні!

 

З повагою

Ректор Олександр Черевко