Студенти та випускники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького отримуватимуть міські стипендії в 2023 році.

Конкурсна комісія на чолі з директором департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богданом Бєловим сформували список спортсменів та їх тренерів, які в 2023 році будуть отримувати стипендію з єдиноборств. Про це йдеться на офіційній сторінці департаменту освіта та гуманітарної політики.

Отже стипендіатами серед спортсменів стали студенти ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я:  Мирослав Гончар, Максим Кофан,  Іван Осіян, Ігор Стоколяс, а також випускник: Піднебесний Валерій.

Тренери: Сергій Тутик, викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання.

Щомісячні стипендії міської ради та міського голови присудили провідним спортсменам студентам ЧНУ: Віктору Пустовіту, Анастасії Теліженко, Дарії Котик, Тетяні Довгаль, та випускникам: Роману Щербатюку, Кароліні Махно, Івану Ткаченку,  Анастасії Комович. 

Серед перспективних спортсменів стипендіатами стали такі студенти ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я: Олександр Примаченко, Ростислав Голубович, Тетяна Безшийко, Ілона Трофімова та випускники:  Марина Мальована, Ростислав Царан, Віталій Новаковський, Олександр Каракай, а також доцент  кафедри спортивних дисциплін Денис Нечипоренко.

— У нашому місті багато талановитих спортсменів та тренерів, які витрачають весь свій фізичний і моральний ресурс для підготовки майбутніх чемпіонів. Переконана, що всі стипендії, які виплачуються нашим спортсменам, — це дійсно хороший стимул для наполегливої роботи над собою, хороша мотивація для підкорення ще більше рингів і в Україні, і за кордоном. Наші спортсмени — це дійсно гідна промоція міста Черкаси. А вже наше завдання, як влади, всіляко їм допомагати та підтримувати, — відзначила куратора спортивної галузі Анастасія Чубіна.

Нагадаємо, що стимулювання спортсменів та заохочення їх до нових звершень у вигляді стипендій департаменту освіти та гуманітарної політики з єдиноборств розпочались з 2019 та затверджені рішення Черкаської міської ради від 24.01.2019 № 2-3905 «Про затвердження міської Програми розвитку єдиноборств у м. Черкаси на 2019 – 2023 роки».