На Черкащині визначили кращого спортсмена місяця за підсумками результатів спортсменів на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів у липні. Про це інформує відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.

Цього разу обирали серед двох претендентів: легкоатлета Вадима Залозного та кікбоксера Романа Щербатюка. На таку відзнаку в регіоні претендують лише спортсмени з олімпійських видів спорту, проте цього разу експертна комісія при відділенні НОК України в Черкаській області одностайно вирішила зробити виняток із правил і обрала переможцем представника неолімпійського виду спорту. Причин такого рішення кілька: Роман Щербатюк виборов медаль на Всесвітніх іграх — змаганнях, які є своєрідною Олімпіадою для неолімпійських видів спорту, другі за значущістю змагання у світі, що відбуваються раз на чотири роки.

Крім того, спортсмен у такий складний для країни час переривав підготовку до ігор, узявши до рук зброю, щоб захистити свій дім та свою країну від російських окупантів.

Тож кращим спортсменом липня-2022 на Черкащині став Роман Щербатюк, випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Він та його тренер Юрій Зубов будуть відзначені грамотою та грошовою премією від олімпійського осередку Черкащини. Майстер спорту України міжнародного класу Роман Щербатюк став учасником ХІ Всесвітніх ігор-2022 у Бірмінгемі, штат Алабама, США, що тривали 7−17 липня. Спортсмен виборов бронзову нагороду з кікбоксингу, виступаючи в розділі К1 у ваговій категорії +91 кг. Його результат – 6000 очок. Роман представляє ГО ЧОО ФСТ «Динамо». Його тренер — Юрій Зубов.

Вадим Залозний узяв участь у Кубку України з легкої атлетики, що відбувся 22−23 липня у Львові. Спортсмен виборов перемогу у вправі потрійний стрибок та срібну нагороду у стрибках у довжину. Вадим – вихованець ДЮСШ міста Городище, зараз підвищує майстерність у Черкаській обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву, є студентом ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Його тренер – Олександр Пестенков.

Джерело: novadoba.com.ua