Студенти-магістранти освітньо-професійної програми «Лабораторний аналіз» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького успішно пройшли курс XVII Міжнародної Літньої школи для молодих учених, аспірантів і магістрів з молекулярної біології, біотехнології та біомедицини.

Курс лекцій проведено онлайн з 27 червня по 8 липня на базі Одеського національного університету імені І.І. Мечникова (http://biosummerschool.onu.edu.ua/index.php/information2022).

Відкрили заняття Літньої школи голова оргкомітету професор Володимир Іваниця та академік НАНУ, директор Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАНУ Сергій Комісаренко. Із сучасними досягненнями молекулярної біології, біотехнології та біомедицини слухачів ознайомили провідні вчені Грузії, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Іспанії, Швеції, Франції, США та України.

До онлайн-курсу долучилися 215 студентів, аспірантів та молодих учених із 23 країн світу. Опанована студентами ЧНУ сучасна інформація в галузі лабораторного аналізу матиме важливе значення для успішного завершення кваліфікаційних робіт та досягнення програмних результатів навчання за освітньою програмою.

За результатами навчання в літній школі Діана Дубенець, Аліна Рибалка, Каріна Миронова та Сніжана Мартинюк отримали відповідні сертифікати.

 

ННІ природничих та аграрних наук