Проєкт ГО «Екосоціум», керівник якого проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, кандидат біологічних наук Олександр Спрягайло, виборов фінансування у конкурсі проєктних заявок, оголошених з метою підтримки ІГС природоохоронного руху та з метою допомоги Міністерству охорони довкілля та природних ресурсів України у проведенні моніторингу стану довкілля, що зазнає шкоди внаслідок воєнних дій російської федерації під час російсько-української війни.

— У проєкті беруть участь науковці кафедри біології, екології та агротехнологій, зазначив директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк. —  Наші викладачі зосереджують свою діяльність на створенні методики оцінки стану об’єктів природно-заповідного фонду та охоронюваних компонентів біорізноманіття на територіях, що зазнали впливу воєнних дій.

Ця ідея реалізується у межах проєкту «Разом за екологічну демократію, справедливість та верховенство права в Україні» (TEDJusticeROL) за фінансової підтримки Міжнародної благодійної організації «Екологія — Право — Людина» та Уряду США.

ННІ природничих та аграрних наук