Книжкові розваги в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького напередодні організували та провели студенти-видавці 1-3 курсів і викладачі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій. 

Свій захід організатори присвятили Всеукраїнському дню бібліотек. У межах святкування активісти-книголюби під час вікторини «Книжковий пазл» перевіряли, чи люблять студенти та викладачі ННІ УФСК читати, найактивніші отримували призи.

Цікаво про книги та читання студенти розповіли у святковому випуску Студентського радіо, яке можна було прослухати під час перерви. Студентки 3-ВБ курсу  Аліка Жаркова, Тая Антоненко, Дарина Зінченко підготували подкасти, де розповіли про переваги та користь читання, про інноваційні розробки, які роблять книгу більш доступною і привабливою для читачів, а також про те, як бібліотекарям дієво переконати читачів, що книга не є чимось старомодним та консервативним.

Книжкові активісти передбачили розвагу і для любителів фотографувати, разом зі студентською радою ННІ УФСК організували книжкову фотозону та провели конкурс світлин на сторінці буккросинг-клубу «Freebook». Щаслива переможниця отримала книгу Стівена Кінга «Кері».

— Сучасна бібліотека — це інтелектуальне, духовне, культурне перехрестя ідей і думок, портал до знань, осередок неформальних контактів, те важливе «третє» місце, яке створює умови для творчості та самореалізації, — наголосила керівник буккросинг-клубу «Freebook» та викладачка кафедри Людмила Солодка, — тому ми разом зі студентами, які навчаються за освітньою програмою «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн» не тільки привітали працівників бібліотек зі святом, а й популяризували культуру читання серед студентства.

Студенти ОП «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн» також долучились до заходів наукової бібліотеки імені М. Максимовича: допомогли провести бібліовікторину «Що ви знаєте про історію книги та бібліотек?» і залучали студентів та викладачів університету взяти участь в акції «Моя улюблена книга в бібліотеці».

А наймолодші в книжковій команді організаторів свята, студенти 1-ВБ курсу під час заходу запрошували студентів та викладачів університету поповнити свої особисті бібліотеки на IV Черкаському книжковому фестивалі, який проходив цими вихідними в місті, роздаючи книжкові передбачення та флаєри фесту.

 Буккросинг-клуб «FREEBOOK»