1-й окремий батальйон «Вовки Да Вінчі» імені Дмитра Коцюбайла нагородив Черкаський університет імені Богдана Хмельницького знаком військового братерства та вдячності — коїном.

Цей неформальний значок (монета) набув популярності серед військових багатьох країн світу.

Останніми роками монети Coin все більше завойовують військову прихильність. Для кожного бійця, який отримує монету чи дарує, — велика честь. Наші військові говорять, що це — знак поваги, підтримка давньої традиції.

Коїн батальйону «Вовки Да Вінчі» був розроблений особисто легендарним Дмитром Коцюбайлом (Да Вінчі). Цей медальйон за рішенням командира батальйону спільно зі штабом і радою батальйону вручають бійцям та волонтерам за допомогу в обороні України.

ЧНУ ім. Б. Хмельницького відтепер теж має таку відзнаку за підтримку підрозділу. Зокрема, на початку літа 10500 гривень було перераховано випускнику ННІ економіки і права, який зараз захищає Батьківщину у лавах батальйону «Вовки да Вінчі». Постійно допомагають бійцям і викладачі та студенти інституту. Вони на різні потреби перерахували понад 15 тисяч гривень. Співпраця з підрозділом триває.

Як зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко, допомога Збройним силам — перший пріоритет для університету у період російсько-української війни.

— Такі відзнаки додають сил працювати на перемогу. Вдячні нашим захисникам, робили і робитимемо все, щоб вони повернулися додому живими! — наголосив він.

Пресслужба Черкаського університету імені Богдана Хмельницького