У завершальній грі «Дніпро-ЧНУ» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького грала проти «НУФВСУ» міста Києва.

У попередній грі киянки повторили успіх черкащанок та здолали збірну Сум із загальним рахунком 3:0. Тож гра обіцяла бути запеклою. Перший сет команди розпочали досить рівно. Ніхто не міг відірватись на багато очок. Вони буквально йшли нога в ногу. Зрештою у першому таймі перемагають дівчата з ЧНУ із рахунком 25:23.

У другому сеті грою заволоділа збірна Києва. Вони почали стрімко набирати відрив, але гравці «Дніпро-ЧНУ» не розгубились та наздогнали суперниць. Вони вирівняли гру, але перемогти двічі поспіль не змогли. 25:22 на користь «НУФВСУ».

У третьому сеті збірна ЧНУ показала неперевершену гру. Вони стрімко набрали відрив та без шансів розгромили опоненток 25:15. Залишилось перемогти в четвертому таймі й на цьому все. Але гра склалась зовсім навпаки. Дівчат з «НУФВСУ» не підбила поразка, вони дали гідну відповідь і перемогли 25:17. 2:2 загальний рахунок. Останній завершальний раунд був до 15 очок. У ньому вирішувалось, хто виходить із першого місця, а хто із другого. Обидві збірні вже втомились, але продовжували тримати концентрацію. Спочатку дівчата із ЧНУ почали відриватись, але киянки їх швидко наздогнали. Потім навпаки. Гра була максимально запеклою та рівною. На жаль, команді «Дніпро-ЧНУ» не вистачило трішки сил, щоб дотиснути суперниць. «НУФВСУ» перемагає у фінальному сеті 15:12. Загальний рахунок 3:2 на користь збірної Києва.

Підтримував збірну Черкаського національного університету перший проректор Василь Мойсієнко.

— Сподівались звісно на перемогу, але обставини завадили. Дівчата грали дуже добре. Я вірю, що у фінальній частині вони покажуть гарний результат. Сподіваємось на перемогу, — поділився Василь Мойсієнко.

Збірна ЧНУ займає 2 місце та потрапляє у фінальну частину змагань.

Автор: Денис Непогодьєв, студент 1-Ж курсу ННІ УФСК
Фото: Андрій Найда, студент 3-ВБ курсу ННІ УФСК