З-поміж 10 учасників, які пройшли І (відбірковий) етап І туру і вийшли у фінал всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2023» в номінації «Українська мова та література», випускники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Своїми враженнями від конкурсу поділилася голова журі обласного етапу, який проходив з 30 листопада до 4 грудня, завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, професорка Людмила Шитик:

—  Приємно, що серед 10 кращих учителів-словесників Черкаської області семеро є випускниками Черкаського національного. Це Вікторія Шумкова (випускниця магістратури 2011 р.), Ольга Морокова (випускниця 2013 р.), Ірина Маранська (випускниця 2004 р.), Світлана Волошина (випускниця 2000 року), Юлія Чиж (випускниця 2014 р.), Ірина Романенко, Юлія Назаренко (випускниця 2000 р.). Конкурсантки гідно продемонстрували власну майстерність, подарували багато емоцій, примусили по-новому подивитися на поезію, прожити з ними фрагменти реальності й зануритися в мистецтво слова.

Кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики