23 червня відбувся захист кваліфікаційних робіт студентів 4 курсу спеціальності «Образотворче мистецтво», кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Вже 15 років кафедра випускає фахівців з різних видів мистецтва, з яких понад 80% працюють саме за спеціальністю.

Цього року випускники гідно представили результати своїх творчих та наукових пошуків. На захисті було презентовано велику кількість експериментальних робіт з дизайну (поєднання олійного живопису та дизайну у серії плакатів, створення ідеї-концепції платформи для працівників ІТ-сфери), декоративно-прикладного мистецтва (різьблення, теслярство та народний розпис, поєднання батику та писанкарства), образотворчого мистецтва (живопис-відтворення історичної архітектури). На високому професійному рівні були виконані плакати на соціальну тематику, розроблені фірмові стилі громадських, туристичних закладів.Творчо та професійно підійшли студенти і до вирішення дизайну різноманітної поліграфічної продукції. 

За чотири роки навчання студенти мали змогу спробувати себе у багатьох видах мистецтва: скульптура, батик, витинанка, олійний та акварельний живопис, декоративний живопис, рисунок. Були вони й учасниками різноманітних конкурсів та олімпіад. П’ятеро осіб пройшли тримісячне стажування в Академії імені Яна Длугоша (м. Ченстохове, Польща). 

Варто зазначити, що на відкритому захисті дипломних робіт були присутні також директор інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, професор Десятов Тимофій Михайлович, професор кафедри педагогіки вищої школи Лодатко Євген Володимирович та Тимошенко Юрій Володимирович які з великою цікавістю спілкувались зі студентами та обговорювали побачені твори мистецтва. До захисту змогли долучитись також абітурієнти та їх батьки, студенти молодших курсів, колишні випускники та працівники університету, провідні дизайнери регіону, та люди, які цікавляться мистецтвом.

Відкритий формат захисту дозволив презентувати творчий та науковий потенціал кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, продемонструвати здобутки студентів та, звісно, отримати естетичне та культурне задоволення від перегляду мистецьких робіт.

Відео захисту можна переглянути на сайті кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва artka.ck.ua