У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся круглий стіл «Місце і роль філософії гуманізму і демократії в формуванні ціннісних установок сучасного державного службовця». Захід був присвячений 100-річчю Державної служби України.

На важливості проведення таких круглих столів та на актуальності піднятих тем наголосили модератори — професори Черкаського національного Микола Іщенко, В'ячеслав Шарий, Олексій Марченко, а також доцент ЧНУ Олег Іщенко.

Під час виступів учасників заходу порушувалися питання стосовно цінності філософії гуманізму і демократії як запоруки піклування про людей праці, формування у державних службовців установок на прогресивний розвиток економічної сфери та державної служби у ціннісно-смислових вимірах демократії та права.

Активно обговорювалися теми щодо дотримання принципів філософії гуманізму й демократії в сучасній інформаційній війні, проблем соціальної нерівності та етичних засад державної служби.

На завершення спікери вкотре наголосили на важливості постаті державного службовця та виокремили низку критеріїв, яким він має відповідати в умовах сучасної політичної системи.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького