Цими днями до Наукової бібліотеки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завітав черкаський прозаїк, член Національної спілки письменників України Станіслав Стеценко.

Відомий майстер літературного слова ознайомився з експозицією «Музею історії університетської книги» й виклав свої враження від побаченого в книзі відгуків. А ще він передав до фондів бібліотеки два примірники свого широкоформатного роману «Війни художників» (це його вже друге видання, що побачило світ у відомому видавництві «Фоліо»). Цей твір історичної прози базується на реальних фактах біографії відомого українського художника-нелегала Миколи Глущенка (у книзі — Гущенко) і відображає події вже воєнного 1940 року. Серед дійових осіб зустрічаємо як реальних персонажів (Йосипа Сталіна, Адольфа Гітлера, Вінстона Черчилля, їхнє оточення, репрезентантів духовного життя), так і вигаданих. Роман сповнений драматичними колізіями як суспільного, так і приватного життя в історичних реаліях…

Довідково: Станіслав Стеценко родом із Донбасу (1961 р. н.), за фахом — радіоелектронік. Є відомим журналістом, працював у різних виданнях, а нині — редактор черкаської газети «Сільські відомості». Як прозаїк дебютував 1989 році оповіданням у літературному журналі «Ранок». Публікувався на сторінках часописів «Київ», «Лель» та інших. Став автором романів «Чорна акула в червоній воді» (резонансний твір, увійшов до «Антології українського жаху»), «Неандерталець», «Вся влада радам!», «Монстр» і повісті «Сексодром». У ЗМІ названий «майстром українського трилеру». Дипломант літературного конкурсу НСПУ «Гранослов» (за роман «Чорна акула в червоній воді») та переможець конкурсу короткого оповідання українсько-німецького журналу «ZeitGlas» («Малюк — винищувач шпигунів»).

Григорій Голиш, директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича