Громада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького передала на фронт придбаний за зібрані кошти автомобіль.

Великий збір на авто для військового підрозділу, в якому служить студент навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Олександр Дрибас, було оголошено у вересні.

Викладачі, працівники, студенти та випускники університету донатили на спільний рахунок, проводили доброчинні акції. Було організовано кілька виставок-продажів студентських художніх робіт, екологічну акцію зі збору макулатури та пластикових пляшок, благодійний ярмарок.

На зібрані за місяць гроші автівку допомогла придбати громадська організація «Наш батальйон». А частину коштів, вторгованих першокурсниками на благодійному ярмарку, купили ліки, необхідні речі та смаколики. Студенти також написали листи-звернення до військовослужбовців.

Олександру Дрибасу передалив автомобіль на Університетській площі, біля рідної alma mater. Усі присутні заспівали гімн України та вшанували хвилиною мовчання полеглих у російсько-українській війні. Згадали всіх, хто нині воює за незалежність України. Перший проректор Василь Мойсієнко зазначив, що університет підтримує тих, хто нині у найгарячіших точках російсько-української війни — студентів, викладачів та працівників. Але це — найбільша з таких акцій.

— Ми зібрали кошти менш, ніж за місяць. Були раді кожній гривні. Отримували пожертви від 5 гривень до 9 тисяч. Сьогодні авто готове прямувати на передову. Бажаю сил і наснаги нашим воїнам!

Засновник ГО «Наш батальйон» В’ячеслав Скічко зазначив:

— Сьогодні ми маємо можливість зробити добру справу завдяки нашим жінкам, які з перших днів війни шукають по всій Європі і переправляють в Україну автівки для фронту. Ці авто усе більше доводиться ремонтувати, бо навіть у Європі вичерпуються запаси. Але ми не припиняємо цю роботу і  раді, що можемо допомогти!

Олександр Дрибас — випускник ННІ інформаційних та освітніх технологій та студент ННІ міжнародних відносин, історії та філософії. Воювати пішов добровільно, хоч і не мав бойового досвіду. Каже, що воякам необхідно знати, що вони потрібні, що їх тут чекають і дбають про них.

— Це авто нам дуже знадобиться, бо те, що мали, недавно згоріло. Дякую всім від себе і від своїх побратимів! Сподіваюся, що машина врятує не одне життя! А ви тримайтеся. Йде зима, знаю — вам буде важко. Але там, на передовій зараз — хлопці й дівчата, які бережуть ваш спокій. І коли війна закінчиться — вам ще потрібно буде відбудовувати нашу країну, щоб вона була краща, ніж досі! — звернувся до всіх Олександр Дрибас.

Як зазначив ректор Олександр Черевко, університет продовжує працювати на Перемогу:

— Багато наших студентів зараз захищає Батьківщину зі зброєю в руках. Сьогодні всим університетом ми зробили добру справу. Дякую колегам, студентам, випускникам за те, що міцно тримаємо стрій у тилу, аби на фронті наближалася наша перемога. Упевнений — ворог буде подоланий, перемога буде за нами!

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького