17 листопада відбулася чергова онлайн-зустріч із британськими колегами з Університету Гринвіча у межах проєкту «Ініціатива Єднання».

Модераторкою зустрічі була Оксана Вавренчук (CCG). Від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зустріч проводили проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, завідувачка кафедри сучасних практик викладання англійської мови Наталя Сливка та працівники відділу міжнародних зв’язків. З Університету Гринвіча учасниками були заступник директора міжнародного відділу Луїза Блер і менеджерка з міжнародного партнерства Ребекка Голт.

Сторони обговорили деталі подальшої співпраці. Університети погодилися розпочати роботу над Меморандумом про взаєморозуміння та домовилися про створення наукових груп із бізнесу та адміністрування, комп’ютерних наук та англійської філології. Було запропоновано розпочати партнерство за цими напрямами та організувати зустрічі між науковцями обох ЗВО.

Університет Гринвіча запросив долучитися колег із ЧНУ до щорічної міжнародної онлайн конференції «Shift», яка відбудеться 11-12 січня 2023 року.

Під час зустрічі було обговорено можливість проведення гостьових лекцій колегами з університету Гринвіча. Їх формат і тематика можуть бути різними: окрема тематична зустріч або серія виступів у межах курсу; вузькоспеціалізована тематика для окремих спеціальностей або обговорення загальних актуальних питань для слухачів різних освітніх програм. Також партнери зацікавилися пропозицією ЧНУ щодо читання лекцій з історії України, російської агресії тощо для студентів і викладачів Гринвіча.

Відділ міжнародних зв’язків