bgb
 
 
 
 
 

На базі Полонійного центру Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького пройшов методичний семінар із проблем вивчення польської мови як іноземної. Учасниками семінару були студенти навчально-наукового інституту іноземних мов, які готуються стати вчителями польської, а також запрошені випускники-полоністи, які вже працюють за спеціальністю.

Семінар відбувся у рамках проекту «Координація та підтримка вищої полоністичної освіти в Україні — Продовження-3 (2018 рік)», що реалізується Фондом «Свобода і демократія» та фінансується Сенатом Республіки Польща. Ведучі семінару — відомі полоністи Марта Ковалевська і Єжи Ковалевський, автори численних методичних праць з вивчення польської мови українцями. Вони створили атмосферу теплої співпраці з аудиторією, дали майстер-клас першого заняття з польської, представили пропозицію сучасної полоністики щодо методичного забезпечення вчителя польської як іноземної, зорієнтували учасників у вирі пропозицій професійного вдосконалення. Учасники семінару отримали сертифікати про здобуту методичну підготовку, цінні книжки у подарунок, а Полонійний центр — сертифікат від Фонду «Свобода і демократія» на суму 1500 злотих на розвиток матеріальної бази. «WiD» постійно підтримує українських партнерів, даруючи новинки польських видавництв з перекладознавства, полоністики і методики викладання польської мови, фінансуючи видання з порівняльної фонетики української і польської мов, а торік їхнім коштом було встановлено нові двері в зали Полонійного центру.

— Фундація дбає про повне забезпечення освітнього процесу для студентів полоністичних спеціальностей. Результатом такого піклування стають успіхи черкаських полоністів у професійній підготовці і високі здобутки на всеукраїнських студентських олімпіадах, — наголосила  директор Полонійного центру ЧНУ Лілія Потапенко

ННІ іноземних мов