У легкоатлетичному манежі м.Черкаси проходять змагання «Меморіал Героя Радянського Союзу, професора О.В. Тканка», присвячені 76-й річниці визволення Черкас від нацистських окупантів.

Це вже 31 щорічні змагання, які проводяться серед легкоатлетів за ініціативи ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У змаганнях беруть участь команди ЧНУ ім. Б. Хмельницького; Черкаського державного технологічного університету; Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля; Черкаського політехнічного технікуму; Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка; Центральноукраїнського національного технічного університету; Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка; Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини; Уманського національного університету садівництва. Перемогу виборюють спортсмени з Києва, Луганська, Дніпра, Корсунь-Шевченківського та Сміли.

Відкрили турнір почесні гості: ректор ЧНУ, голова відокремленого підрозділу Спортивної Студентської спілки України в Черкаській області Олександр Черевко. заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Тетяна Уфімцева, голова Національного Олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда, начальник Черкаського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Олена Скринська, президент федерації легкої атлетики в Черкаській області Леонід Сіренко, голова спортивного клубу ЧНУ «Богдан» Володимир Хіміч, голова профкому ЧНУ Анатолій  Стеценко, керівник змагань, директор інституту фізичної культури, спорту і здоров’я Леонід Нечипоренко.

— На цьогорічний легкоатлетичний турнір, присвячений пам’яті ректора нашого університету у 1953-1979 роках Олександра Тканка, зібралися 233 спортсмени із різних регіонів України. Адже й спорт, і такі постаті, як Олександр Васильович, об’єднують. Щиро дякую спонсорам за те, що розуміють, що таке спорт, що таке патріотизм, і знають, як будувати незалежність. Бажаю успіхів усім учасникам! І нехай в турнірі переможе найвправніший і найсильніший! — розпочав урочистості ректор ЧНУ Олександр Черевко.

Директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко нагадав, що саме цими днями Черкаси відзначають 76-ту річницю визволення від нацистських загарбників, та оголосив хвилину мовчання в пам’ять про захисників України усіх часів, про випускників ЧНУ, які полягли в російсько-українській війні.

Студраді ННІ ФКСЗ було надане право покласти квіти до пам’ятника Героя Радянського Союзу, професора, ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького 1953-1979 років Олександра Васильовича Тканка.  

Леонід Нечипоренко відзначив також тих, хто підтримує інститут і допоміг організувати «Меморіал Тканка»: профком ЧНУ, відділення НОК України в Черкаській області, «Автоград 2007», «Спорт-девайс» та Максима Савченка, Юрія Потужного, Олександра Нагорного, Миколу Хліманка, Олексія Ломако, Анатолія Кудія, Олександра Зозулю.

За вагому фінансову підтримку у всіх новаціях, нових спортивних проєктах пам’ятні статуетки «Меценати ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я» були вручені Дмитру Майданнику та Олексію Ломако.

Творчим номером усіх привітали студентки ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я — учасниці шоу-балету

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького