Відкриті лекції американського доктора наук із історії, державної політики та історичної теології, професора Брюса Андерсона (Bruce L. Anderson) відбулися в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Перед початком заходу відбулася зустріч Брюса Андерсона з першим проректором ЧНУ Василем Мойсієнком та директоркою ННІ іноземних мов Людмилою Швидкою. На ній були обговорені особливості мовної підготовки студентів та практика залучення іноземних професорів до викладання в університеті.

Лекції відомого вченого відвідали студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії і ННІ іноземних мов. У процесі читання лекції та дискусії використовувалася виключно англійська мова.

Перша лекція Брюса Андерсона була присвячена сімейній ідентичності, як в історичному, так і в сучасному контексті. Професор поєднував історичні приклади зі Східної Європи та ділився особистим сімейним досвідом, а також обговорив проблемні питання зі студентами.

Друга лекція — «Лідерство: самолідерство, організаційне лідерство та крос-культурне лідерство» стосувалася трьох граней лідерства — особистого, організаційного та крос-культурного — як таких, що актуальні сьогодні для студентів та молодих фахівців в Україні. Лектор розглянув цю тему, комбінуючи історичні приклади, сучасні дослідження лідерства та обговорення питань сучасних лідерських практик.

Довідково. Брюс Андерсон (Bruce L. Anderson) — доктор наук Оксфордського центру дослідження місій (Оксфорд, Великобританія. Університету Міддлсекса, Лондон). Має ступінь з історії, теології, державної політики та історичної теології. Він є президентом Інституту реформації та проживає в м. Саффолк, штат Вірджинія.

Перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко