Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до участі у програмі «Ініціатива єднання», започаткованої Британською консалтинговою компанією «Cormack Consultancy Group» (Велика Британія) за підтримки Міністерства освіти і науки України.

У межах цієї програми 16 серпня відбулася онлайн-зустріч між представниками університету Гринвіча, м. Лондон (Велика Британія):  Пітером Гріфітсом, заступником віцеканцлера, Пітером Тейлором, головним операційним директором, Крісом Шеллі, директором зі студентських та академічних справ, Луїс Блер, директоркою міжнародного відділу. Черкаський національний університет представляли проректор з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Сергій Корновенко і відділ міжнародних зв’язків ЧНУ. Модератором зустрічі була Оксана Вавренчук, асистентка керівника «Cormack Consultancy Group». Обговорили концепцію співпраці, яка спрямована на започаткування глибокого та тривалого партнерства, яке дозволить підтримувати ЧНУ як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Були обговорені питання: можливостей офлайн і віртуальної форм академічної мобільності; організації літніх шкіл для здобувачів вищої освіти та працівників; безкоштовних курсів із вивчення англійської мови; долучення студентів ЧНУ як слухачів освітніх курсів Університету Гринвіча; запрошення лекторів для читання лекцій здобувачам освіти ЧНУ; наукової співпраці за спільними напрямами досліджень; доступу до онлайн-занять і віртуальних лабораторій; доступу до онлайн-ресурсів та ІТ-підтримка; доступу до бібліотечних ресурсів.

Наступна зустріч запланована на початок вересня.

Одним із результатів зустрічі стало подання заявки університетської бібліотеки ім. Максимовича для приєднання до бібліотеки Лінди Холл.

Довідково: Бібліотека Лінди Холл — незалежна бібліотека, заснована в 1946 році в Канзас-Сіті (США). Бібліотека має дві основні колекції: колекцію історії науки та загальну колекцію, які містять матеріали українською мовою. Усі матеріали бібліотеки Лінди Холл, що є суспільним надбанням, доступні через їхній онлайн-каталог, доступ до якого можна отримати на сайті (www.lindahall.org).

 

Відділ міжнародних зв’язків