bgb
 
 
 
 
 

На запрошення «Українського радіо» директорка Центру креативних індустрій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького доцентка Вероніка Ганєчко розповіла про ідею створення Центру та його діяльність.

Пані Вероніка поділилася з радіослухачами інформацією про Концепцію інноваційної трансформації Черкаського національного університету, у межах якої було створено Центр креативних індустрій, грантові проєкти, підтримку від Українського культурного фонду та від інших вітчизняних і міжнародних грантодавців.

Наразі Центр реалізує грантовий проєкт «Артифікація 2.0», що покликаний сприяти психоемоційному здоровʼю співгромадян, зокрема українців, які були змушені змінити місце свого проживання через воєнні дії. Проєкт реалізується Центром креативних індустрій у співпраці з Центром ментального здоровʼя ЧНУ, який очолює Юлія Сіденко. У межах проєкту будуть проведені сеанси групової арттерапії, майстеркласи.

Грант на реалізацію проєкту «Артифікація 2.0» було отримано у межах програми «Culture helps / Культура допомагає», що співфінансується Європейським Союзом відповідно до спеціального конкурсу пропозицій для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного і креативного сектору. Проєкт реалізує ГО «Інша Освіта (UA)» та ZUSA (DE). За перебігом проєкту можна спостерігати у соціальних мережах та на сайті Центру креативних індустрій.

Радіопередачу за участі Вероніки Ганєчко можна прослухати за покликанням.

Центр креативних індустрій