Новообрана вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела перше засідання.

На початку таємним голосуванням одноголосно обрали головою вченої ради ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександра Черевка. До цього він 5 років очолював вчену раду Черкаського національного. Заступником голови став перший проректор університету Василь Мойсієнко.

Вчена рада розглянула низку важливих питань. Схвалили нову редакцію Статуту університету. (Довідково: Статут розробляється відповідно до чинного законодавства України і є локальним нормативним актом, що регламентує діяльність Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Нова редакція відображає зміни в діяльності університету, які зумовлені прийняттям законів «Про освіту» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», а також внесенням змін до Закону України «Про вищу освіту».)

Документ набуде чинності після погодження конференцією трудового колективу та затвердження Міністерством освіти і науки України.

Про основні фінансово-економічні показники діяльності університету у 2019 році доповіла головний бухгалтер Тетяна Платошкіна. Вона відзначила позитивну динаміку щодо фінансування у 2019 році. Так, було придбано лабораторне, мережеве, комунікаційне, протипожежне та аудіообладнання, меблі, комп’ютерна техніка. Виконано поточні роботи з ремонту навчальних корпусів, гуртожитків, спортзалу, Ботанічного саду, навчально-наукової бази «Сокирно», робилися й капітальні ремонти. Добудовано спортивний майданчик, відремонтовано та обладнано спортивний зал. Замінена пожежна сигналізація в бібліотеці, вікна в гуртожитках та навчальних корпусах. Крім того, незабаром буде відкрито відбудований навчальний корпус № 4.

— У 2019 році було надзвичайно багато зроблено для поліпшення матеріально-технічної бази і мені приємно звітувати, — підсумувала Тетяна Леонідівна.

Проєкт кошторису на 2020 рік представила начальник планово-фінансового відділу Анжела Пономаренко.

— Кошторис на нинішній рік є оптимістичним: ми зможемо забезпечити всі свої основні потреби закладу та учасників освітнього процесу, — зазначила Анжела Олександрівна.

Ректор подякував усім за роботу, зазначивши, що з року в рік університет нарощує свій потенціал.

— Це — заслуга всього колективу і, зокрема, професорсько-викладацького колективу, який поліпшує наукові рейтинги університету, проводить якісну профорієнтаційну роботу, — наголосив Олександр Володимирович.

Про дотримання академічної доброчесності при підготовці кваліфікаційних робіт доповіла начальник навчально-методичного відділу Тетяна Запорожець. Вона презентувала результати аналізу результатів якості кваліфікаційних робіт за ОС «магістр» (зима 2019/2020 навчального року).

Голова Комісії з питань академічної доброчесності і корпоративної етики Андрій Гусак дав рекомендації від комісії.

Питання викликало живу дискусію. У підсумку вчена рада схвалила пакет запропонованих доповідачами заходів щодо дотримання академічної доброчесності та схвалила зміни до Положення про Комісію з питань академічної доброчесності.

За підсумками роботи вченої ради було прийнято рішення про створення українсько-польського науково-історичного центру та затверджено його Положення; рекомендовано трьох науковців на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України.

Було також заслухано ряд важливих питань: про присвоєння вчених звань, про затвердження звітів стипендіатів іменної стипендії Верховної Ради України. Затверджено також теми дисертаційних праць та рекомендовано до друку наукові і навчально-методичні праці, внесено зміни до складу редколегії Вісника Черкаського національного університету, серія «Економічні науки».

 

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького