Доктору філологічних наук, доценту кафедри теорії та практики перекладу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Валерію Кикотю присуджено Всеукраїнську літературну премію імені Івана Дробного за книгу поезій «На найвищих вершинах».

Про це повідомляють на сайті  Золотоніської міської ради.

— Дякую конкурсній комісії за високу оцінку моєї праці, Черкаській обласній держадміністрації — за фінансування видання, видавництву Юлії Чабаненко — за його здійснення, колективу Черкаської обласної бібліотеки імені Василя Симоненка за висунення книжки на здобуття премії, ЗСУ — за те, що все це стало можливим! — зазначив Валерій Михайлович у дописі на особистій сторінці в соціальній мережі. 

Літературно-мистецька премія імені Івана Дробного заснована Золотоніською міською радою спільно з Черкаською обласною організацією НСПУ на пошанування талановитого поета, прозаїка, педагога, почесного мешканця Золотоноші Івана Дробного (1931–2018) з метою популяризації його спадщини, збагачення гуманітарного простору Золотоніщини та України, заохочення митців до творчої праці.

Премія присуджується щорічно в трьох номінаціях — «Поезія», «Проза», «Музичне мистецтво» — за високохудожні поетичні або прозові (в т.ч. мемуарні, спогадові) книги, в яких обстоюються національні й загальнолюдські морально-етичні цінності (шанування роду й родини, рідного краю, Вітчизни), опубліковані протягом останніх п’яти років на час проведення конкурсу, не відзначені іншими преміями, але з числа тих, які здобули популярність у читачів і позитивні оцінки літкритики, а також музичні твори за поезіями Івана Дробного.