Тему «Особливості функціональної підготовленості та фізичної працездатності у спортсменів з різними типологічними властивостями ЦНС" обговорили під час науково-методичного семінару в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Захід був організований викладачами ННІ фізичної культури, спорту і здоров‘я у межах тижня науки. Долучитися до події можна було офлайн та онлайн.

З доповіддю виступив Віталій Шпанюк, аспірант кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації, науковий керівник доповідача — професор Володимир Лизогуб. Презентуючи наукову роботу, дослідник розповів, що результати його пошуку допомагають встановити зв‘язок фізичної працездатності та функціональної підготовленості з індивідуально типологічними властивостями центральної нервової системи.

— Ми з’ясували, що доцільно використовувати фізичні навантаження відповідно до рекомендованих індивідуальних зон спрямованості тренувальних навантажень для футболістів з різним рівнем функціональної рухливості нервових процесів, — зазначив науковець.

Анна Харченко, студентка 3-Ж курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій