Відзавтра, 21 жовтня, в областях, де встановлений «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки, буде посилено карантинні заходи. Про це повідомляє заступник голови Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова на своїй сторінці у фейсбуку.

Лариса Миколаївна нагадує, що Черкащина належить до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки.

Так, з 21 жовтня міжобласні регулярні та нерегулярні перевезення автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом здійснюватимуться лише за умови, якщо у всіх водіїв, екіпажу та пасажирів буде один із таких документів:

— документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

— документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;

— міжнародний, внутрішній сертифікат чи іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;

— негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки; негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від коронавірусу, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник. Не мати відповідних документів можуть лише особи віком до 18 років.

«Закликаю не гаяти часу та вакцинуватися! Лише імунізація допоможе кожному з нас не лише захистити себе від тяжких наслідків хвороби та знизить ризики інфікування, а й дозволить не обмежувати життєдіяльність у разі посилення карантинних заходів, до чого ми стрімко йдемо. Щодня кількість захворілих та госпіталізацій зростає. Не допустімо нової хвилі пандемії — вакцинуймося!» — наголошує заступник голови Черкаської ОДА

Нагадаємо, щепитися від коронавірусу може кожен повнолітній черкащанин. Для цього в Черкаській області функціонує 32 центри вакцинації, 100 пунктів щеплень та 25 мобільних бригад. Крім цього, імунізуватися можна й у відділеннях Укрпошти.

Для щеплення можна обрати одну з таких доступних вакцин: CoronaVac, Phizer чи AstraZeneca.

Пункт вакцинації є й на території ЧНУ ім. Б. Хмельницького за адресою: б Шевченка, 79, НК №3, 1 поверх.

Будьмо відповідальними — вакцинуймося!