Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом із громадськістю міста вшанував пам’ять загиблих захисників України.

29 серпня, у жалобний день за всіма полеглими за волю України, ректор, проректори, викладачі й студенти поклали квіти до меморіалу «Незламні духом» та спільно помолилися за упокій душ воїнів, які віддали своє життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність.

Під час заходу до присутніх звернулися родичі загиблих у боротьбі проти російського агресора випускників Черкаського національного. Це брат Богдана Остапенка Володимир та дружина «азовця» Богдана Свірідова (позивний Сварог) Анна.

Представники ректорату схилили голови і біля «Місця шани та вдячності», облаштованого в університеті.

— Сьогодні, у День пам'яті Захисників України, помолилися за всіх загиблих Героїв. Серед них — і наші випускники та студенти. Вони тепер навічно в історії університету. А хотілося, щоб вони будували вільну, незалежну Україну. Працювали і ростили дітей. Ціна, яку ми платимо за свободу, дуже висока. Мусимо перемогти, щоб ці жертви не були марними! — зазначив ректор Олександр Черевко.

Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня мав відбутися вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Але російське керівництво — традиційно для себе — порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором».

Пам’ятаємо і будемо пам’ятати кожного, хто поклав життя за волю й незалежність України.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького