У Черкаській ОУНБ імені Тараса Шевченка відбулася творча зустріч «Словом торкнутись душі» з поетесою, перекладачкою, літературознавицею, критикинею, лауреаткою Всеукраїнської літературної премії Данила Кононенка, доценткою кафедри української літератури та компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ганною Клименко-Синьоок.

На захід з нагоди Всесвітнього дня поезії завітали студенти-філологи ННІ української філології та соціальних комунікацій разом з доцентками Галиною Кочергою та Оксаною Вертипорох. Поетеса разом з колегою по творчості Валерієм Власюком, який теж був запрошений на зустріч, ділилися своїм творчим доробком.
— Студенти стали активними учасниками дійства «Словом торкнутись душі». Митці познайомили молодь зі своїми творчими здобутками: читали інтимну та патріотичну лірику, багато віршів про війну та втрати, говорили про сьогочасне мистецтво як боротьбу духовних смислів, формування національної ідентичності, — прокоментувала Оксана Вертипорох.
Насамкінець Ганна Клименко-Синьоок та Валерій Власюк поділилися творчими планами: у кожного з них вже є чим потішити та здивувати шанувальників.
Ганна Андріївна подякувала фахівчиням бібліотеки Валентині Величко та Світлані Сивак за організацію:
— Як хотілося сьогодні оминути больові точки, проте не вдалося. Без поезії війни нині ніяк, без мови війни так само... І все ж живе спілкування зі слухачами — неоціненний дарунок до цієї дати.