Напередодні річниці підписання Брестського мирного договору (27/9 лютого 1918 року) ННІ міжнародних відносин, історії та філософії в межах співпраці між державною установою та громадською організацією отримав від Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин виставку, присвячену знаменній події.

Брестський мирний договір між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу був підписаний 9 лютого (27 січня за старим стилем) 1918 року. Він означав визнання УНР суб’єктом міжнародних відносин та був покликаний захистити її від більшовицької інтервенції. Це була перша мирна угода у Першій світовій війні.

Підбірку документів уклав начальник Управління наукового забезпечення політики національної пам’яті Інституту Ярослав Файзулін.

Матеріали надані безпосередньо очільницею Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин доктором історичних наук, професором Іриною Матяш, яка ініціювала цей проєкт. 

Відповідно до плану роботи між підрозділами, передбачається низка заходів, спрямованих на актуалізацію подій Української революції 1917-1921 рр.

З матеріалами виставки можна ознайомитись в аудиторії № 420 корпусу № 1 (б-р. Шевченка, 81) або за посиланням.

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії