У Міністерстві освіти і науки України 30 березня за участі Міністра Лілії Гриневич відбулася презентація аналітичного дослідження «Стан юридичної освіти в Україні», створеного за підсумками «ЗНО для вступу в магістратуру» зі спеціальності «Право» 2017 року. Під час презентації, зокрема, йшлося про якість освітніх послуг українських правничих шкіл та про зміни, потрібні для покращення стану юридичної освіти в Україні. Результати дослідження продемонстрували досить високий рівень підготовки правників у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Серед доповідачів були Вайдотас Верба, Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Наталія Бернацька, перший заступник Міністра юстиції України, Юрій Рашкевич, заступник Міністра освіти і науки України, а також Сергій Мудрук, експерт Координатора проектів ОБСЄ в Україні, автор дослідження.

Черкаський національний представляли перший проректор університету Василь Мойсієнко та директор навчально-наукового інституту економіки і права Василь Андрусяк.

Зокрема, під час обговорення аналітичного дослідження було зазначено, що 11% бакалаврів-правників з дипломом із відзнакою, вступаючи до магістратури, не змогли подолати пороговий бар’єр.

Серед закладів вищої освіти, випускники яких за результатами тесту із шести базових юридичних дисциплін стовідсотково здолали тестовий поріг, названі:
1. Український католицький університет;
2. Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка;
3. Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова;
4. Національний університет «Києво-Могилянська академія»;
5. Харківський економіко-правовий університет;
6. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Непогані результати студенти-бакалаври, які вступали до магістратури Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, продемонстрували при вирішенні тестових завдань із Кримінального права (9 місце в Україні).

Сьомим в Україні ЧНУ став за рейтингами і предметними оцінками зарахованих на заочну форму навчання магістратури за спеціальністю «Право»

—     Правнича школа Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького продемонструвала належну підготовку юристів та за 15 років із часу відкриття спеціальності «Право» увійшла до переліку лідерів на ринку правничих освітніх послуг. Усі викладачі, завдяки чиїй праці ми маємо такі результати, отримають заохочення від керівництва університету, — зазначив ректор Олександр Черевко.

 

 

Перший проректор Василь Мойсієнко