Представники кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко, Світлана Коваль та Олеся Нестеренко відвідали наукову конференцію «Erasmus+» КА2 напряму «Capaсity Building in Higher Education» «Журналістська освіта задля демократії в Україні», що проходила впродовж кількох днів у британських містах Бат і Лондон.

Ця конференція започаткувала реалізацію грантової програми «Erasmus+», що спрямована на вдосконалення навчальних планів із підготовки журналістів. До проекту долучилися й фахівці іноземних ЗВО: Великобританії (Bath Spa University), Польщі (Adam Mickiewicz University), Ірландії (Institute of Art, Design and Technology), Швеції (Linnaeus University), а також професійних організацій із Великобританії (European Journalism Training Association, The Ethical Journalism Network), Австрії (World University Service), України (Міністерство освіти і науки України, «Громадське радіо», «Українська асоціація студентів»).

Для покращення журналістської освіти партнери провели низку практичних заходів, відвідали профільні університети за кордоном та розказали про свій досвід під час лекцій в Україні.

Тетяна Бондаренко зауважує, що проект «Erasmus+» покликаний модернізувати програми підготовки журналістів за освітніми рівнями «бакалавр» і «магістр» відповідно до європейських стандартів навчання медійників. Зокрема, ідеться про наповнення навчальної програми великим відсотком практичного блоку дисциплін, а також тих, які запотребувані на сучасному медіаринку (цифрові медіа, теле- та радіовиробництво).

Однією з вимог до вдосконалення навчальної програми є запровадження поглибленого опанування англійської мови за професійним спрямуванням упродовж усіх років навчання. У планах — викладання англійської мови штатним фахівцем кафедри журналістики, який акцентуватиме увагу студентів на компетентнісно-комунікативному складнику, знанні медійних реалій та вмінні створювати інформаційний продукт англійською мовою.

«Ця конференція дала змогу поспілкуватися з викладачами з 10 навчальних закладів України, де опановують журналістику, послухати закордонних колег, окреслити перспективи розвитку нашої кафедри. Ми вже починаємо безпосередньо працювати над цим проектом. Незабаром надійде техніка за кошти грантового проекту, тому студенти зможуть опанувати технічні навички на новому обладнанні», — зазначила Тетяна Бондаренко.

Нагадаємо, що відразу після приїзду викладачі поінформували студентів і запланували найближчі види роботи.

Над текстом працювали Тетяна Бондаренко, Олеся Нестеренко та Світлана Небилиця