Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького побували на прем’єрі історичної стрічки «Крути 1918».

Зйомки фільму за сценарієм Костянтина Коновалова стартували у вересні 2017 року в Межигір’ї й продовжувалися здебільшого в Києві (Софійська площа, Київська фортеця). Саму станцію Крути, яка розташована в Чернігівській області, знімали у селі Сигнаївка Черкаської області.

Перед показом картини глядачі мали змогу поспілкуватися з режисером стрічки Олексієм Шапарєвим та виконавицею головної жіночої ролі Надією Коверською.

— Мені б дуже хотілося, аби фільм торкнувся душі кожного з глядачів. Щоб глядачі, які переглянуть стрічку, залишили у своєму серці спогади про трагічні сторінки в українській історії. Аналізували її та намагалися уникати помилок минулого, — звернувся до присутніх режисер.

Студенти ЧНУ відвідали прем’єру за сприянням профспілкового комітету університету.

—  Фільм нагадав про історичну подію. Порушив безліч питань, які залишаються актуальними й нині. На екрані ми бачили молодих людей, які готові були покласти своє життя заради вільної країни. Цей фільм вчить любити рідний край, бути справжнім патріотом. Крім цього, наголошує на цінності справжньої дружби, — ділиться враженнями Руслан Пархоменко, заступник голови профкому у справах студентства.

Член профкому від ННІ української філології та соціальних комунікацій Юлія Снісаренко зазначає, що фільм є якісним українським кінопродуктом.

— Я плакала майже весь фільм. Гра героїв, їхні переживання не залишили байдужим жодного глядача. Сценаристи і кінорежисери дозволили нам вернутися в минуле, аби ми переосмислили сьогодення. Це глибока психологічна і водночас історична картина, яку мусить переглянути кожен, — додає дівчина.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького