У новому форматі — разом із роботодавцями та героями матеріалів — відбувся захист кваліфікаційних робіт студентів-журналістів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Захід пройшов у прес-центрі видання «Нова Доба».

Низку матеріалів на різні теми презентували студенти. Це розповідь про дизайнерів українського бренду, сюжетні матеріали про суспільні події, розробка унікальних лонгрідів, авторське представлення життєвих історій учасників АТО та інтерв’ю з упізнаваними журналістами Черкас.

Привітав без 5 хвилин бакалаврів ректор Олександр Черевко:

— Сьогодні ви демонструєте високий рівень підготовки та емоційний інтелект. Це свідчить про те, що Черкаський національний готує справжніх кваліфікованих фахівців, за що дякую викладачам кафедри журналістики, реклами і PR-технологій. Більшість із вас уже працює у медійній сфері і на практиці реалізує засвоєне. Професія журналіста є важливою у сучасному суспільстві. Тож я бажаю кожному реалізувати свій творчий потенціал.

Підбадьорила студентів голова державної екзаменаційної комісії, головний редактор видання «Нова Доба» Тетяна Очеретяна.

Настанови перед захистом кваліфікаційних робіт дала студентам завідувач кафедри журналістики, реклами і PR-технологій Тетяна Бондаренко.

— Цього року на тлі реформування журналістської освіти наша кафедра відійшла від звичного формату захисту наукових робіт. Сьогодні ви презентуєте напрацювання своїм майбутнім роботодавцям. Тож нехай захист ваших доробків буде успішний, — звернулася до четвертокурсників Тетяна Григорівна.

Оцінювали роботи студентів члени комісії, викладачі і запрошені журналісти місцевих газет, телеканалів та інтернет-видань.

Детальніше про захист кваліфікаційних робіт студентів-журналістів — у сюжеті студентського телебачення (автор — Олексій Мойсієнко).

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького