В ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького триває обговорення освітніх програм. Нещодавно відбулася зустріч із роботодавцями, в ході якої обговорювали питання підвищення якості підготовки фахівців за спеціальностями 091 «Біологія» та 101 «Екологія» освітніх ступенів бакалавра і магістра.

У роботі круглого столу на тему «Особливості підготовки фахівців в галузі біології та екології під час воєнного стану» взяли участь представники восьми організацій та установ: Євген Ван, директор Черкаського міського зоологічного парку «Рошен»; Віталій Грищенко, кандидат біологічних наук, заступник директора з наукової роботи Канівського природного заповідника; Володимир Конограй, кандидат біологічних наук, керівник агробіологічної лабораторії ВСП ТОВ «Інститут здоров’я рослин» «Укравіт Сайнс Парк»; Катерина Ілюха, керівник сектору мікробіологічних досліджень департаменту розробки і наукових досліджень ТОВ «Юрія-Фарм»; Альона Литвин, головний спеціаліст по роботі з персоналом Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА; Наталія Лесечко, начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Державної екологічної інспекції Центрального округу; Олена Сокуренко, біолог завідувач імунологічної лабораторії КНП Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради; Ольга Галушко, фахівець з екологічної та навчальної роботи Національного природного парку «Холодний Яр». Черкаський національний  представляли: проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк, завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій Олександр Ілюха, доценти, гаранти ОП Вікторія Осипенко, Лариса Титаренко, Олександр Коробко, а також студенти, які навчаються за спеціальностями «Біологія» та «Екологія». Зустріч проходила у змішаному форматі.

Роботодавці відмічали високий рівень підготовки студентів-біологів та екологів у Черкаському національному університеті; підкреслювали важливість проведення виробничої практики на базі підприємств, а також висловили окремі пропозиції щодо удосконалення навчальних планів та готовність до подальшої співпраці.

Завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій Олександр Ілюха розповів учасникам круглого столу про модель підготовки фахівців за дуальною освітою, яку нині запроваджено для студентів-екологів та агрономів.

Учасники круглого столу домовились про постійний обмін пропозиціями для подальшого покращення системи підготовки фахівців-біологів та екологів.

ННІ природничих та аграрних наук