У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулась зустріч працівників кафедри біології, екології та агротехнологій з представниками сільськогосподарських підприємств та наукових установ.

Її метою було обговорення освітньо-професійної програми та навчального плану підготовки фахівців за спеціальністю 201 «Агрономія».

В обговоренні взяли участь фахівці зі значним практичним досвідом роботи в галузі агрономії — Юрій Галасун, агроном-технолог із живлення рослин ТОВ «НВФ «Урожай»; Віктор Науменко, головний агроном Придніпровського кластера компанії «Кернел»; Володимир Конограй із ВСП ТОВ «Інститут здоров'я рослин» «Укравіт Сайенс Парк»; Святослав Павлишин, фахівець із селекції та генетики сільськогосподарських культур дослідної станції Bayer та ТОВ «Монсанто Насіння»; Володимир Расевич, заступник директора з наукової роботи Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції та Інна Ракул, науковий співробітник із селекції та генетики сільськогосподарських культур ТОВ «ДСВ-Україна».

До участі в обговоренні долучилися гарант ОП «Агрономія» Олександр Коробко, старша викладачка Ольга Зубенко, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк, завідувач кафедри Олександр Ілюха, а також студенти спеціальності 201 «Агрономія».

У ході обговорення були запропоновані нові підходи до викладання та організації окремих дисциплін, практичних занять, проведення практики, а також думки щодо покращення матеріально-технічної бази університету.

Роботодавці позитивно оцінили ОПП і навчальний план підготовки фахівців за спеціальністю 201 «Агрономія» у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

ННІ природничих та аграрних наук