У межах Global Money Week 2024 в ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели турнір з фінансової грамотності серед школярів міста Черкаси та області на базі соціально-економічного симулятора «Життєвий капітал».

3—4 квітня 2024 року в ННІ економіки і права відбувся турнір з фінансової грамотності на базі соціально-економічного симулятора «Життєвий капітал». Це один із заходів всесвітньої кампанії до «Global Money Week 2024», метою якої є підвищення фінансової грамотності серед молоді.

Гра-тренінг дає можливість учасникам не лише розвивати свої фінансові знання та навички, але й використовувати їх на практиці, а також є чудовою нагодою для учасників познайомитися, обмінятися думками та досвідом щодо економіки та фінансів. Така взаємодія сприяє не лише підвищенню рівня знань, але й розвитку комунікативних та командних навичок.

Ініціаторами та організаторами проведення турніру на базі університету стали Амбасадори Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Громадських організацій «Діловий клуб «Партнер» та «FINCODE» SCHOOL, а співорганізаторами: в.о. директора ННІ економіки і права, професор Микола Руденко, завідувачка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин, доцентка Аліна Прощаликіна, доцентки кафедри Леся Гаряга та Вікторія Денисенко, а також доцентка кафедри менеджменту та державної служби Ірина Кирилюк та доцент кафедри моделювання економіки та бізнесу Віктор Денисенко.

Учасниками заходу стали учні закладів освіти як міста, так і Черкаської області, а саме: учні Черкаської загальноосвітньої школи І-III ступенів №19, Черкаської міської гімназії № 9 імені О. М. Луценка, Черкаського колегіуму «Берегиня» Черкаської міської ради Черкаської області, Черкаського фізико-математичного ліцею Черкаської міської ради Черкаської області, Черкаської загальноосвітньої школи І-III ступенів № 24 Черкаської міської ради Черкаської області, Руськополянської ЗЗСО І-III ступенів №2 Руськополянської сільської ради, учасники Громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» та інші.

До турніру як учасники долучилися студентські команди спеціальностей «Менеджмент», «Економіка», «Міжнародні економічні відносини» нашого університету та курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України.

З вітальним словом до учасників звернувся перший проректор Черкаського національного професор Василь Мойсієнко, в.о. директора ННІ економіки і права професор Микола Руденко, начальник Черкаського відділення «Sense Bank» Тетяна Левченко та менеджер агентської мережі страхової компанії «Метлайф» Юлія Димовська.

Підбили підсумки в невимушеній атмосфері, учні висловлювали свою захопленість та вдячність за цікавий турнір. За результатами гри перше місце виборола команда Черкаського фізико-математичного ліцею Черкаської міської ради Черкаської області, друге місце посіла команда Громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини», третє місце розділили команди Черкаської міської гімназії № 9 імені О. М. Луценка та Руськополянської ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 Руськополянської сільської ради. Переможців було нагороджено подарунками.

Найактивнішими учасниками гри стали Борис Антіпенко з Руськополянської ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 та Софія Ворона з Черкаської міської гімназії № 9 імені О. М. Луценка. Всі учасники отримали заохочувальні призи.

ННІ економіки і права планує і надалі поглиблювати та розширювати подібні заходи, які сприяють підвищенню фінансової грамотності молоді та поглиблюють рівень професійної компетентності студентів та викладачів.

 БІЛЬШЕ ФОТО

ННІ економіки і права

ФотоВіолетта Костенко, студентки 1-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій