Зі святкування Дня знань розпочався 2019-2020 навчальний рік у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Університетська родина поповнилася 2022 студентами.

Розділити з ними свято на Університетській площі зібралися керівники навчального закладу, структурних підрозділів, професори й викладачі, батьки студентів.

— 99-й навчальний рік у ЧНУ стартував. Для наших студентів День знань — це нові завдання, нові можливості і, безперечно, нові успіхи. А для університетської громади — це день мудрості, день людяності і день надії. І хоч Україна переживає непрості часи, ми робимо все, щоб студенти почувалися комфортно, щоб скористалися шансами і можливостями, які їм дає найкраща і найпродуктивніша пора життя — студентська юність. Ми вчимо не просто бути фаховими, а бути щасливими й успішними.

Приємно, що колектив і першокурсники зібралися на Університетській площі у вишиванках. Бо тільки з любов’ю до своєї країни можна зробити для неї багато. От і ми, хоч маємо майже столітню історію, невпинно рухаємося вперед: будуємо новий корпус, відкриваємо нові спеціальності, оновлюємо навчальні приміщення й лабораторії. Усе це завдяки командній роботі колективу.

Особливою пишаюся нашими науково-педагогічними працівниками, професорами, докторами наук. Вітаю всіх із новим навчальним роком! Дякую студентам та їхнім батькам за правильний вибір! Переконаний — ви не пошкодуєте за нього! Бажаю успіхів, удачі, підкорення нових вершин! А колектив ЧНУ вам у цьому допоможе! — звернувся до університетської громади ректор Олександр Черевко.

— Дозвольте вам щиро позаздрити — вашій креативності, завзяттю і вашому вибору, адже ви прийшли навчатися у провідний заклад вищої освіти Черкащини! — звернувся до першокурсників і їхніх батьків професор Анатолій Чабан. — Символічно, що ви розпочинаєте навчання в ЧНУ імені Богдана Хмельницького саме цьогоріч, у 360-у річницю створення Української Козацької держави. І вам як українській еліті треба примножувати державотворчі традиції.

Студентська рада ЧНУ привітала поповнення запальним флешмобом. Після нього вони всі разом проголосили Клятву студента Черкаського національного університету.

Мистецькі дарунки підготували учасникам свята народний ансамбль танцю «Черкащанка» і вокальний колектив «Мелодія». Після цього першокурсники у супроводі професорів своїх інститутів та факультетів вирушили на свою першу університетську лекцію.

 

 

БІЛЬШЕ ФОТО З УРОЧИСТОСТЕЙ НА УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ ПЛОЩІ

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького