Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького розширює академічну співпрацю. Делегація на чолі з ректором Олександром Черевком побувала в Українському католицькому університеті (УКУ) у Львові.

УКУ — єдиний Католицький Університет від Польщі до Японії, успадкував і продовжує наукову діяльність Греко-Католицької Богословської Академії, яку створив у 1928-1929 роках у Львові Митрополит Андрей Шептицький, а очолив її перший ректор о. Йосиф Сліпий.

Сьогодні УКУ — приватний заклад вищої освіти, який позиціонує себе як відкрита академічна спільнота, що виховує провідників суспільства, висококваліфікованих професіоналів.

Колег із Черкас зустріли ректор, доктор наук, отець Богдан Прах, проректори, керівники структурних підрозділів та науковці.

Професійна розмова, обмін досвідом, домовленості про співпрацю — такий результат зустрічі між представниками ЧНУ та УКУ. Слід зазначити, що науковці Черкаського національного вже мають зв’язки з колегами з УКУ, проводять спільні дослідження та беруть участь у конференціях. Візит до Українського католицького університету розширить це партнерство.
Вчений секретар, директори інститутів та декани факультетів отримали відповіді на свої питання безпосередньо від ректора та проректорів університету, обмінялися контактами.

— Обидва університети мають свою специфіку, але між нами є багато спільного. Це й законодавче поле, в якому ми працюємо, і проблеми та виклики, які долаємо.

В Українському католицькому університеті нам продемонстрували новітню матеріальну базу та сучасні підходи до вищої освіти. Показовим є поєднання наукової, виховної, духовної і морально-етичної складової в освітньому процесі.

Є чому повчитися і в царині міжнародної діяльності, і в сфері освітнього менеджменту. Сподіваємося побачити колег із Українського католицького університету на Черкащині. Адже наш край багатий традиціями та історією. Щиро дякую колегам з УКУ за теплий прийом та маю надію на взаємовигідне партнерство, — зазначив Олександр Черевко.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького